Според него няма логично обяснение от партньорите в управлението защо трябва

...
Според него няма логично обяснение от партньорите в управлението защо трябва
Коментари Харесай

На ГЕРБ мога да се карам само аз, а на мен - никой, отсече Бойко Борисов

Според него няма разумно пояснение от сътрудниците в ръководството за какво би трябвало да отдръпна подуправителя на Здравната каса

Партияна на смяната не си държи на думата. Има рецесия в Народното събрание. Това разгласи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Младежката организация на партията, която се събира през днешния ден в Сливен. Той призна, че е приел на доверие предлагането на Кирил Петков за НЗОК, поради това и отказал среща с министър-председателя Николай Денков по предложение на Мария Габриел. Предпочел лидерска среща.

" Те се изкълчиха и макар че мина гласуването, не стана красиво. Стана по този начин, че една сходна формула на ръководство би трябвало да работи. Дори желая да им разясня причините. В медиите излезе, че все едно Николай Денков е пристигнал и ни се е предиздвикал. Това беше внушението от новините. Това не е правилно. На ГЕРБ мога да се карам единствено аз, а на мен - никой ", безапелационен бе Борисов.

" Истината е, че Мария Габриел ми беше написала, че с Денков желаят да ме видят. Аз им споделих " Не, ще се видя с Асен Василев и Христо Иванов ". Това споделих, в 10 часа се срещнахме, час и нещо говорихме, зададох си моите въпроси, Асен Василев беше правилен, излязохме дружно, казахме пред медиите, че взимаме двете оставки (бел.ред. на шефа и подуправителя на НЗОК), връщаме крачка обратно, с цел да работим градивно и за идващите избори на регулатор ", сподели още Борисов. Впоследствие разбрах и за изявленията им.

„ Как нашият подуправител може да направи спекулация под тези няколко шапки? Как той ще направи нещо, което шефът му няма да разбере – опазването на здравето, финансите? ", попита Борисов.

Според него няма разумно пояснение от сътрудниците в ръководството за какво би трябвало да отдръпна подуправителя на Здравната каса.



Той бе безапелационен, че работи добре с премиера акад. Николай Денков.

" Работя добре с него, той ми е бил зам.-министър. Процесът, който направихме, беше сполучлив, само че беше сред мен, Асен Василев и Христо Иванов, държа да го знаете ", акцентира той.

Борисов разяснява пред младите и проблемите в Столичния общински съвет. " Когато бях на вашата възраст, аз се разпалих. А демокрацията дава необичаен късмет на тези, които със сърце, душа и разум, са желали да трансформират, не да се закичат с думата " промянатa ". Имаше закон - кмет не може да е партиен водач. Защото аз се разпалих и самичък, без партия, без организация, станах кмет на София. От 61 общински съветници. Слушам воплите на новоизбраните. Терзиев, Бонев и компания са кметове с помощта на нас. Казвам " кметове ", тъй като още не се знае кой е кмет сред тях двамата ", съобщи водачът на ГЕРБ. Когато аз се разпалих преди 20 години, имаше мощна комунистическа партия, сподели още Борисов.

Хората ни имат вяра, тъй като си изпълняваме обещанията, добави той.

Борисов призна, че през днешния ден ще даде думата на младежите от структурата на ГЕРБ и ще седне да ги слуша, с цел да види дали има подготвени политици, на които да остави партияха след " 1,2 или 5 години ". 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР